Servicii Contact
Ce este o traducere autorizată?
Traducerea autorizată este o traducere realizată şi semnată de către un traducător autorizat de Ministerul Justiţiei.

Ce este o traducere legalizată?
O traducere legalizată este o traducere autorizată, în care semnătura traducătorului a fost certificată de un notar public.

Cum se calculează preţul?
Unitatea de măsură pentru traducerile scrise este pagina standard de 2000 de caractere cu spaţii, limbă-țintă (în care se face traducerea). Numărarea caracterelor se realizează computerizat, prin opţiunea Word Count din programul Word.
Pentru serviciile de interpretariat unitatea de măsură este ora.
La aceste unităţi de măsură se aplică tariful indicat la secţiunea Tarife (link catre pagina Tarife).

De ce un singur tarif?
Pentru client, costul final al traducerii constituie un element de mare incertitudine. Birourile de traduceri practică în general o politică foarte netransparentă de preţuri, acestea diferind semnificativ în funcţie de criteriile cele mai diverse: limbă, domeniu de specialitate, grad de dificultate, regim de weekend etc. Noi ne dorim o relaţie cât mai simplă şi mai transparentă cu clienţii noştri. Din acest motiv lucrăm cu un singur tarif, indiferent de criteriile enumerate mai sus.

Cum ne puteţi transmite documentele?
Documentele pot fi transmise prin e-mail în formate precum: MS Word, MS Excel, MS Powerpoint, PDF, JPEG, etc.

Cât durează o traducere?
Durata executării unei traduceri variază în funcţie de tipul de text şi de volum, stabilindu-se de comun acord cu clientul. Biroul de traduceri Translatto garantează pentru un client un volum de 20 pagini/zi. Textele ce depăşesc 20 pagini/zi vor fi tratate ca urgenţe.

Cum se gestionează urgenţele?
Traducerile în regim de urgenţă se tratează prioritar. Sunt considerate a fi urgenţe materialele de peste 20 pagini/zi. Pentru aceste traduceri se aplică tariful de urgență, care presupune o majorare cu 30% a tarifului standard.

Care este programul biroului?
Dorim să fim oricând la dispoziţia clienţilor noştri. Astfel, programul nostru este flexibil şi suntem pregătiţi să vă primim comenzile chiar şi după orele obişnuite de program, în week-end şi în zilele de sărbătoare.

Confidenţialitate
Biroul de traduceri Translatto asigură confidenţialitatea documentelor clienţilor săi. În cazul în care se va solicita acest lucru, putem semna un contract de confidenţialitate.

În cazul în care aveţi nelămuriri sau doriţi informaţii suplimentare, nu ezitaţi să ne contactați (link catre pagina Contact) la adresa de email office(at)translatto.ro.